Eger

Offi ház Eger

Barokk szálláshely, étterem, rendezvényhelyszín
Eger központjában!

Látogasson el hozzánk, és élvezze Eger varázslatos atmoszféráját! Az Arany Oroszlán rusztikus borozónk és I. osztályú éttermünk a történelmi idők hangulatát árasztja, és tradicionális magyar, bükki és nemzetközi ételeinkkel várja vendégeinket.

A központi elhelyezkedésű háromcsillagos Offi Ház Eger pedig kényelmes szobákkal várja azokat, akik igényes pihenést keresnek a város felfedezése után.

Esküvők, céges rendezvények és más ünnepségek számára pedig elegáns és meghitt rendezvénytermeink állnak rendelkezésre.

Élvezze a pezsgő kisváros hangulatát, és hagyja, hogy családunk és munkatársaink emlékezetessé tegyék az egri tartózkodását. Az Offi Ház központi fekvésének köszönhetően szinte valamennyi fontos látnivaló elérhető 5 perces sétával, ugyanakkor a csend és nyugalom is garantált az épületben.

Török fürdő

Minaret

Egri vár

Szépasszonyvölgy

Bazilika

Emlékezés az egri vitézek hőstetteire

Az Egri vár

Már Szent István püspökséget alapított itt 1001-1009 között, melynek védelmére 1248-tól kezdődően kővár épült. Az elpusztult román stílusú templom helyére a várdombon gótikus, majd későgótikus stílusban építettek katedrálist. A várban kiépült püspöki székhely fénykorát a XV. században élte. A XVI. században a török hódítások hazánkat is elérték, melynek a főváros is áldozatul esett. A törökök 1552-ben fordultak Eger ellen. A kétezer fős védősereg közel negyvenszeres túlerővel szemben, öt heti ostromban védte meg a várat. A hősies helytállás a magyar történelem egyik kiemelkedő eseménye, s híre – Gárdonyi Géza regénye révén – Európa minden részébe eljutott.

Eger szíve

Dobó tér

Valaha nagy, beépítetlen, vizes-mocsaras térség állt a mostani városmag helyén. Ide zúdult az Eger patak irányába a környező dombokról a víz, ezek hordalékából alakult ki az a szigetszerű térség, amely később vásár- és piachellyé, majd a város közéletének egyik jelentős színhelyévé vált.
A téren már a középkorban vásárokat tartottak. Sőt, egykoron rabszolga-kereskedelem is folyt itt.
Ma a Dobó István tér Eger legnagyobb tere, amely a város szívében található.

Ahol az offi ház is áll

A híd és a Kis Dobó tér

A város hídon túli része 1807-ig Borsod vármegyéhez tartozott, s aki át akart kelni, vámot kellett fizetnie a híd bal oldali sarkánál álló vámházban.
1731-ben a fahíd helyett a város felépíttette a hatalmas szerkezetű, boltozatos, szentek szobraival feldíszített ún. Minoriták hídját, melyet Giovanni Baptista Carlone kiváló olasz építőmester készített. Az 1878. évi nagy árvíz úgy megrongálta, hogy le kellett bontani.
A ma látható híd 1948-ban épült. Napjainkban a Dobó István tér patakon túli részét (nem hivatalosan!) „Kis Dobó térnek” nevezik.

Egy barokk gyöngyszem

Minorita templom

A korábbi patakparti, árvizektől megrongált kis templomuk helyett a Városháza melletti telken, melyet egy ittmaradt és átkeresztelkedett török, Noszvaj Ferenc (Noszvaj község földesura) hagyott a rendre, a minoriták 1758-ban új templomot kezdtek építeni. A 9 évig készülő templom a magyar barokk építészet egyik gyöngyszeme. A monumentális, homlokzati részen jellegzetesen kidomboruló, kéttornyos épület belseje is mesteri kialakítású. Különlegesen gazdag berendezése a város polgárai és a megye földesurai adakozásának köszönhető. A főoltárkép Kracker János Lukács munkája.

Offi ház Eger

Megéri nálunk foglalni!

Offi Ház Hotel*** és Arany Oroszlán Étterem Eger

Exkluzív ajánlatok

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról, rendezvényeinkről, Eger fontosabb történéseiről.
Havi 1 hírlevél – semmi spam…

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként legújabb ajánlatainkról, rendezvényeinkről, Eger fontosabb történéseiről.

Arany Oroszlán Étterem és Borozó

Nyitva: 12:00 – 22:00